Categorieën
Nieuws

Feestdagen en wijn

Deze twee heerlijke wijnen zijn speciaal voor jou geselecteerd voor bij de komende feestdagen. De winter komt eraan, de dagen worden korter en de kou neemt toe. Voor veel mensen is dit de gezelligste tijd van het jaar en staat in het teken van lekker eten en drinken. Heerlijk samen komen met vrienden en familie tijdens de kerst onder het genot van de beste wijnen. Deze twee wijnen lijken ons het beste geschikt om uit te serveren voor bij de kerstdagen. Het gaat om 1 rode wijn en een witte.  

feestdagen

Bomba tempranillo

De Bomba Tempranillo van oorsprong Spaanse wijn wordt 100% geteeld van het druivenras Tempranillo in de regio Jumilla. Dit najaar is deze Spaanse wijn bezig aan een fantastische opmars. Met zijn Robijnrode kleur en smaakvolle fruitige aroma’s past deze wijn perfect bij het herfstachtige weer. De rijpe rode vruchten gecombineerd met de rooster-achtige koffietonen en een vleugje vanille geven deze wijn een echte winters karakter. Ondanks de volle smaakexplosie van rode vruchten en andere aroma’s, is deze wijn zeer toegankelijk. De Bomba Tempranillo wordt maar liefst 3 maanden lang houtgerijpt waardoor het een eigenzinnige uitgesproken smaak krijgt. 

Serveer- bewaaradvies Bomba Tempranillo

Door de uitgesproken volle smaak van deze prachtige wijn is deze het hele jaar door geschikt om te serveren. Voor een optimale smaaksensatie dien je de wijn altijd tussen de 14 – 16 °C  uit te schenken. Tip voor de liefhebber zonder klimaatkast; zet de wijn ongeveer een half uur voor het uitserveren in de koelkast en laat hem vervolgens op temperatuur komen. De houdbaarheid van de wijn is zo’n 2-4 jaar. Na openen beperkt houdbaar. 

Bomba wijn bij de Feestdagen

Dankzij het toegankelijke maar uitgesproken Spaanse karakter van de wijn is deze uitstekend geschikt bij verschillende gerechten tijdens de feestdagen. Zo kun je ervoor kiezen om de Bomba wijn te serveren bij diverse vleesgerechten of Tapas. Of bij een zelfgemaakte pasta.

Ca del Lago Pinot Grigio tijdens de Feestdagen

Deze prachtige frisse witte wijn uit Italië past bij vele gelegenheden. Heb jij binnenkort iets te vieren en ben je opzoek naar een prachtige kwaliteitswijn dan is de Ca del lago pinot grigio bijzonder geschikt. Deze wijn valt bij een groot publiek in de smaak. Dit komt dankzij het zachte en frisse karakter van de wijn. Hiermee is de Ca del Lago Pinot Grigio een van de meest toegankelijke witte wijnen. De Ca del lago pinot grigio is een heerlijk frisse witte wijn uit Italië. De Ca del Lago Pinot Grigio valt bij iedereen in de smaak, want dit is namelijk een van de meest toegankelijke witte wijnen. De druif wordt geteeld rondom het Italiaanse Gardameer. De smaak van deze wijn wordt over het algemeen beschreven als fris en fruitig. Je kunt frisse fruitsoorten zoals peer, perzik en vlierbloesem eruit halen. Door het toegankelijke karakter van de wijn past deze bij vrijwel iedere gelegenheid.

Prijsklasse

De wijn valt in een lage prijsklasse van wijnen tot 5 euro. Hierdoor is de wijn niet alleen qua smaak bijzonder toegankelijk maar ook in zijn prijsklasse. Deze wijn wordt gemaakt van de populaire druifsoort de Pinot Grigio. De Ca del Lago Pinot Grigio is een heel toegankelijke wijn die bij uitstek geschikt is voor heerlijke zomerse avonden. Maar past het ook bij de gezellige feestdagen. 

Serveer – bewaaradvies Ca del Lago Pinot Grigio

Dankzij het frisse karakter van de wijn is deze geschikt om het hele jaar door te serveren, hierdoor prima geschikt voor de feestdagen. De wijn past goed bij lichte gerechten. Probeer de wijn altijd rond de de 8 tot 11 graden uit te serveren. Heb je geen klimaatkast, dan kun je de wijn ongeveer een 15 tot 30 minuten voor het uitschenken uit de ijskast halen. Bewaar de wijn altijd op een koele donkere plek. Na openen is de wijn beperkt houdbaar. Wanneer de wijn ietwat zuur begint te ruiken dan is deze niet meer geschikt voor consumptie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *