Cinsault Rosé

Ben je op zoek naar een heerlijke Cinsault Rosé? De cinsault druif is een veelgebruikte druif voor diverse Roséwijnen. Een roséwijn gemaakt met de cinsault druif zorgt voor een lekkere droge rosé. Ben jij ook op zoek naar een wijn om lekker bij weg te dromen?Deze rosé leent zicht uitstekend voor een heerlijk avondje met een goed boek.

Cinsault Rosé

De Cinsault druif

De cinsault druif komt traditioneel uit de mediterrane gebieden en is bekend geworden door deze druif te mengen met de Pinot noir. Hier is Pinotage uit voort gekomen.  De cinsaultdruif wordt veel gebruikt bij het maken van verschillende rosé wijnen. Omdat de druif een lichtere kleur afgeeft krijg je hier mooie lichte rosé van.

Cinsault Rosé – de smaak

De Cinsault druif wordt niet vaak alleen gebruikt in wijnen. Meestal wordt de wijn gecombineerd met andere druifsoorten om heerlijke droge rosé van te maken. De smaak van rosé met de Cinault druif is een bouquet van interessante, mooie smaken. Zo geeft de druif de wijnen een typische smaak van onder andere amandel, framboos en een wat noot-achtige smaak. 

Waar komt Cinsault Rosé vandaan?

De druif komt traditioneel veel voor in gebieden met een warm klimaat. Oorspronkelijk werd de druif veel verbouwd in Lanquedoc-Roussillon en de Rhone. Tegenwoordig vind je de druif eigenlijk overal te wereld waar maar wijn gemaakt wordt. Daarom kom je deze Rosé tegenwoordig tegen uit landen als Spanje, Californië, Italië, Marokko, Australië en Libanon.

Waar kun je de wijn bij drinken?

Een Cinsault Rosé leent zich uitstekend om bij een groot aantal (lichte) gerechten te drinken. Zo past de wijn perfect bij antipasti, diverse groenten en diverse voorgerechten. Ook past de wijn bij lichte maaltijden zoals visgerechten of salades. Uiteraard kun je de wijn ook prima gewoon drinken op een heerlijke zomeravond. 

Cinsault Rosé kopen

Wil je een heerlijke Cinault Rosé kopen? Er zijn een aantal prachtige Cinault wijnen verkrijgbaar in verschillende prijsklasses. Daarnaast zijn er diverse prijswinnende roséwijnen verkrijgbaar gemaakt van de Cinsault druif. Ben je op zoek naar een heerlijke rosé voor bij het voorgerecht of een lichte maaltijd? Dan is de Cinsault Rosé zeker een echte aanrader!