Grenache Rosé

Grenache Rosé is een Roséwijn die gemaakt wordt van de Grenache druif. De wijn wordt ook wel Garnacha Rosé genoemd, door zijn oorsprong in Spanje. De druif waar de Grenache Rosé van wordt gemaakt komt oorspronkelijk uit Spanje maar wordt tegenwoordig ook veel in Frankrijk verbouwd. Ben je op zoek naar een heerlijke, frisse rosé? Dan past een Grenache rosé heel goed bij jou.

Zelfs in het najaar blijft deze prachtige Rosé ongekend populair. Volgens ons heeft dit te maken met de hoge kwaliteit en toegankelijke karakter van de wijn. De Grenache Rosé is betaalbaar en past prima bij diverse gelegenheden. 

Grenache Rosé

Over smaak valt te twisten maar dat de Grenache Rosé vrijwel bij iedereen in de smaak valt is een feit. Door het fijne lichte en toegankelijke smaakpalet van deze wijn is dit een wijn gemaakt voor het grote publiek. En eerlijk gezegd, de kwaliteit mag er wezen! De Grenache Rose wijn is het hele jaar door te drinken. Heerlijk voor bij de borrel of tijdens de lange zwoele zomeravonden. De van oorsprong Spaanse wijn heeft de Europese markt veroverd. Dit komt mede doordat de wijnen een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding hebben. In onderstaand overzicht vind je een lijst met prachtige Rosé wijnen gemaakt van de Grenache voor minder dan een tientje!

Grenache Rose wijnen onder een tientje!

Hieronder vind je een overzicht en aanbod van Grenache Rose wijnen onder de 10 euro. Lekker voor bij de borrel of gewoon zomaar omdat het kan. Want voor deze prijzen kun je onderstaande kwaliteitswijnen niet laten liggen. 

Montgolfier Grenache / Syrah Rosé

We voeren deze lijst aan met de Montgolfier Grenache / Syrah Rosé, een prachtige blend van de Grenache & Syrah druivenras. Dit is nou een goed voorbeeld van wijnen die complementair zijn aan elkaar. Zij vullen elkaar goed aan waardoor deze wijn uitstekend in balans is. De Montgolfier Grenache / Syrah Rose is licht en soepel van smaak waardoor hij fantastisch past bij gevogelte- en visgerechten. Serveer de wijn goed koud. De wijn is met 5,95 euro een koopje en is hier verkrijgbaar >>>

La Garrigue Etincelle Rosé

De La Garrigue Etincelle Rosé wordt geproduceerd door een klein en authentiek familiebedrijf en dat proef je! De aandacht, tijd, liefde en kwaliteit komen naar boven drijven bij het openen van deze prachtige wijn. De wijn is soepel, fris en zeer fruitig. Deze prachtige Rose is gemaakt van een blend met Grenache druiven en verschillende druivenrassen. Bij het openen van een fles La Garrigue Etincelle Rosé komt al een subtiele geur van frisse fruitige tonen in combinatie met zomers bloemen. La Garrigue Etincelle Rosé kopen? Dat kan al vanaf 7,95 euro klik hier >>> 

Cinq Rosé

De Cinq Rosé de goedkoopste in dit overzicht. Maar dit doet zeker niet af aan de kwaliteit van de wijn. Door de prachtige kleur van de wijn is deze ook nog eens een lust voor het oog. De Cinq Rosè wordt geproduceerd van een blend van Grenache en Cinsault druiven. Hiermee is de wijn uitstekend in balans. De smaak van de wijn laat zich het best omschrijven als fruitig en toegankelijk. Zachte subtiele smaaktonen van vers fruit komen direct naar boven. Uitermate geschikt als aperitief of in combinatie met frisse salades of prachtige Oosterse gerechten. Wil je de Cinq Rosé kopen? Dat kan al vanaf 4,50 euro klik hier voor meer informatie >>>

Over de grenache druif

De Grenache druif waar deze wijn van gemaakt wordt heeft een dunne schil met weinig kleur. Hierdoor is deze druifsoort perfect voor het maken van rosé. Daarnaast kan de druif lang rijpen waardoor er veel suiker in de druif kan komen. Door dit alles krijg je een prachtige rosé met een sterke, fruitige en zoete smaak. De druif groeit het beste in warme en droge gebieden. Mede daarom komen er veel Grenache Rosé wijnen uit onder andere Zuid-Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika en Californië. 

Rosé van meerdere van druiven

Soms wordt Rosé ook gemaakt door het mengen van verschillende druivensoorten. Dit noem je ook wel een “blend”. Bij de Grenache druif gebeurt dit vaak. De druif komt pas echt tot haar recht in combinatie met andere druifsoorten. Zo vormt de Grenache druif zich tot een heerlijke wijn. De Spaanse Grenache (Garnacha) Rosé wordt soms gemaakt van Garnacha druiven gemengd met de tempranillo druif. Deze twee druiven samen vormen de basis voor Rioja, een bekende klassieke wijn uit de gelijknamige regio in Spanje.

De smaak van Grenache Rosé

Roséwijnen gemaakt van de Grenache of Garnacha druif staan bekend om hun ware smaakexplosie van frisse en fruitige smaken. Deze wijn is een prachtige zomerse rosé om eens heerlijk in het zonnetje van te genieten. Deze zwoele en zachte rosé staat garant voor een heerlijke frisse, haast bloemige rosé, om rustig van te genieten. Daarom is dit een zeer populaire rosé die we je ook zeker kunnen aanraden!

Waar drink je de rosé bij?

De Grenache wijn past goed bij allerlei soorten gerechten. De lichtere varianten kun je goed bij een pasta drinken. De donkerdere variant past goed bij gerechten met rood vlees of stoofschotels. Deze wijn is een veilige keuze voor bij jouw diner.

Grenache Rosé kopen

Wil jij Grenache rosé kopen? Er zijn een groot aantal soorten rosé gemaakt met deze druifsoort. Je vindt ze in verschillende prijsklassen en met verschillende smaakprofielen. Hou je meer van droog, fris en intens, of juist van heel fruitig? Met deze rosé kun je dus echt alle kanten op.