Grenache Rosé

Grenache Rosé is een Roséwijn die gemaakt wordt van de Grenache druif. De wijn wordt ook wel Garnacha Rosé genoemd, door zijn oorsprong in Spanje. De druif waar de Grenache Rosé van wordt gemaakt komt oorspronkelijk uit Spanje maar wordt tegenwoordig ook veel in Frankrijk verbouwd. Ben je op zoek naar een heerlijke, frisse rosé? Dan past een Grenache rosé heel goed bij jou.

Over de grenache druif

De Grenache druif waar deze Rosé van gemaakt wordt heeft een dunne schil met weinig kleur. Hierdoor is deze druifsoort perfect voor het maken van rosé. Daarnaast kan de druif lang rijpen waardoor er veel suiker in de druif kan komen. Door dit alles krijg je een prachtige rosé met een sterke, fruitige en zoete smaak. De druif groeit het beste in warme en droge gebieden. Mede daarom komen er veel Grenache Rosé wijnen uit onder andere Zuid-Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika en Californië. 

Rosé van meerdere van druiven

Soms wordt Rosé ook gemaakt door het mengen van verschillende druivensoorten. Dit noem je ook wel een “blend”. Bij de Grenache druif gebeurt dit vaak. De druif komt pas echt tot haar recht in combinatie met andere druifsoorten. Zo vormt de Grenache druif zich tot een heerlijke wijn. De Spaanse Grenache (Garnacha) Rosé wordt soms gemaakt van Garnacha druiven gemengd met de tempranillo druif. Deze twee druiven samen vormen de basis voor Rioja, een bekende klassieke wijn uit de gelijknamige regio in Spanje.

De smaak van Grenache Rosé

Roséwijnen gemaakt van de Grenache of Garnacha druif staan bekend om hun ware smaakexplosie van frisse en fruitige smaken. Deze wijn is een prachtige zomerse rosé om eens heerlijk in het zonnetje van te genieten. Deze zwoele en zachte rosé staat garant voor een heerlijke frisse, haast bloemige rosé, om rustig van te genieten. Daarom is dit een zeer populaire rosé die we je ook zeker kunnen aanraden!

Waar drink je de rosé bij?

De Grenache wijn past goed bij allerlei soorten gerechten. De lichtere varianten kun je goed bij een pasta drinken. De donkerdere variant past goed bij gerechten met rood vlees of stoofschotels. Deze wijn is een veilige keuze voor bij jouw diner.

Grenache Rosé kopen

Wil jij Grenache rosé kopen? Er zijn een groot aantal soorten rosé gemaakt met deze druifsoort. Je vindt ze in verschillende prijsklassen en met verschillende smaakprofielen. Hou je meer van droog, fris en intens, of juist van heel fruitig? Met deze rosé kun je dus echt alle kanten op.