Syrah Rosé

Syrah Rosé wordt gemaakt van de Syrahdruif en staat bekend om het heerlijke fruitige smaak pallet. Een ideale Rosé voor een prachtige zomeravond, maar de wijn kan natuurlijk gewoon het hele jaar door gedronken worden. 

Syrah Rosé

Wat is Syrah Rosé?

Deze heerlijke fruitige rosé wordt gemaakt van de Syrahdruif. Deze druif groeit het beste onder zonnige omstandigheden en houdt van een warm en droog klimaat. Onder de juiste omstandigheden kan deze druif sterk en groot worden, met veel smaak, kleur en tannine. De wijnen die van deze druif worden gemaakt staan bekend om smaken van heerlijke zomervruchten. De kleur van de Rosé varieert van roze tot donkerroze, haast paars. De Syrah Rosé is een ideale wijn om heerlijk van de genieten bij een ondergaand zonnetje. 

Waar komt de Syrah druif vandaan?

De Syrah druif komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten maar is groot geworden in Frankrijk. In een aantal landen wordt Syrah Rosé ook wel Shiraz Rosé genoemd. De wijn wordt nog steeds veel in Frankrijk geproduceerd maar tegenwoordig is het Zuiden van Australië de grootste producent van deze wijnsoort. Andere gebieden waar veel Syrah Rosé vandaan komt zijn Griekenland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Chili. Leuk weetje: de wijn van de Syrah-druif is er ook in een Sparkling Rosé variant. Deze Sparkling Syrah is een zeldzame wijn en komt voornamelijk uit Australië.

De smaak

De smaak van de Syrah druif kenmerkt zich door een volle smaak. Deze rosé wordt gezien als een iets zwaardere rosé en mag dan ook iets warmer zijn dan rosé uit de koelkast (rond de 10 graden). De druif staat bekend om zijn smaaktinten van:

  • Zomerfruit zoals kers of aardbei.
  • Peper
  • Groene olijf

Deze combinatie van zowel zoete als hartige smaken maakt dit een zeer interessante wijn om te drinken. De wijn past uitstekend bij gerechten uit Italië, Frankrijk en Spanje. Ook past deze rosé goed bij kip. Tenslotte geldt voor rosé vaak: Hoe jonger de rosé, hoe beter.

De Syrahdruif in combinatie met andere druifsoorten

Het komt ook vaak voor dat Rosé niet van één druifsoort gemaakt wordt. Soms wordt de syrah druif alleen gebruikt, maar ook wordt de druif in combinatie met andere druifsoorten gemaakt. Een rosé gemaakt van meerdere druifsoorten wordt ook wel een “blend” genoemd. De syrahdruif wordt vaak in combinatie met onder andere de Grenache druif of de Cinsault druif gebruikt.

Syrah Rosé bij het eten

De Roséwijnen gemaakt van de Syrah druif lenen zich uitstekend voor een breed scala aan gerechten. Omdat de syrahdruif zorgt voor zware, smaakvolle wijnen, past de rosé goed bij wat zwaardere gerechten. De lichtere uitvoering van deze wijn kun je goed drinken bij lamsvlees, of gerechten met gegrilde groente. De wat zwaardere Rosés kun je drinken bij de BBQ, stoofschotels of varkensvlees. Ook doet deze rosé het goed bij gerechten met kip. Ook voor de vegetariër is Syrah Rosé uitermate geschikt. De wijn past perfect bij gerechten met paddestoel.

Syrah Rosé kopen

Wil jij Syrah Rosé kopen? Er zijn verschillende soorten rosé van Syrah druiven verkrijgbaar. Of je meer houdt van een lichte of zwaardere rosé is natuurlijk geheel aan jezelf. Koop deze wijn als je lekker wilt genieten tijdens een zomeravond of bij een heerlijk diner. Ben je een echte rosé-liefhebber? Vaak krijg je korting als je een doos wijn besteld in plaats van een enkele fles. Syrah Rosé koop je bij één van onze slijters.