Categorieën
Wijny

Casa Silva Wit Proefpakket

Casa Silva Wit Proefpakket

Casa Silva Wit Proefpakket

Casa Silva Wit Proefpakket aanbieding

€63.50

Meer weten over deze wijn?
Wil je Casa Silva Wit Proefpakket kopen? Deze heerlijke Proefdozen uit Proefdoos per Huis/Soort is een echte aanrader! Casa Silva Wit Proefpakket is van het merk Casa Silva en heeft een inhoud van .

Meer over Casa Silva Wit Proefpakket

Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. En omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht. Geheel volgens de Chileense trend heeft ook Casa Silva bij de aanplant van zijn wijngaarden de afgelopen jaren veel meer het accent gelegd op terroir. De oorsprong van het estate vinden we direct naast de weg van Santiago naar het zuiden, bij het stadje San Fernando, in het dorpje Angostura. Daar staat ook nog altijd de prachtige, historische bodega. Deze ligging had puur logistieke redenen: vervoer buiten de hoofdweg was aan het einde van de 19e eeuw lastig. Maar hier is het dal vlak en het weer behoorlijk warm. Eigenlijk te warm voor de meeste druiven, en qua ondergrond te rijk.

Liefst vier nieuwe projecten, op verschillende plekken, moesten veel meer het accent leggen op het juiste terroir. Eerst werd een wijngaard aangelegd in Los Lingues, direct aan de voet van de Andes. Door de intense zon en de grotere temperatuurverschillen aan de voet van de Andes is dit een ideale plek voor de carmenère, de meest Chileense van de blauwe druiven. In Lolol, meer naar het westen in Colchagua Valley, is het koeler, en daar staan Rhônedruiven als viognier en syrah, die het hier perfect doen. Nog verder westelijk, op acht kilometer van de oceaan, vinden de zeer koele wijngaarden van Paredones, met onder andere pinot noir, sauvignon blanc en chardonnay. Het laatste nieuwe project vinden we ver naar het zuiden bij Lago Ranco. Hier staat onder andere sauvignon blanc en pinot noir onder zeer koele omstandigheden. Geweldige investeringen, die nu hun vruchten afwerpen. 

Wijny.nl mag als één van de geselecteerde verdelers van dit wijnhuis u een zeer speciale aanbieding doen. Bestel dit met zorg samengestelde wijnpakket en ontdek hoe mooi deze wijnen uit Chili zijn!

  • Casa Silva Wit Proefpakket valt onder de categorie Proefdozen.
  • De wijn komt uit Proefdoos per Huis/Soort en de regio is .
  • De prijs van een fles Casa Silva Wit Proefpakket is €63.50.
  • De bezorgtijd is gemiddeld 1 dag(en).

Waarom bestellen bij Wijny?

  • Bestel je Casa Silva Wit Proefpakket voor 14:00 uur? Dan heb je het morgen al in huis.
  • Wijny heeft een groot assortiment.
  • Bestel je voor meer dan €50.00 euro aan Casa Silva Wit Proefpakket, dan wordt het gratis thuisbezorgd.
  • Wijny heeft een ruim aanbod met exclusieve wijnen die je alleen bij Wijny kunt bestellen.