Categorieën
Wijny

Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota

Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota

Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota

Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota aanbieding

€19.95

Meer weten over deze wijn?
Wil je Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota kopen? Deze heerlijke Rode wijn uit Argentinië is een echte aanrader! Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota is van het merk Kaiken en heeft een inhoud van 750ml.

Meer over Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota

In hun zoektocht naar de ultieme terroir voor de Malbec vond Kaiken de Valle de Canota, een vallei aan de voet van de Andes, op zo’n 35 kilometer ten noordoosten van Mendoza. Het klimaat is hier warm en droog, de zandbodem arm aan voedingsstoffen maar rijk aan zout. Deze extreme omstandigheden zorgen voor een hoge concentratie aan fruitaroma’s in de wijn, maar dankzij de koude nachten blijft de wijn elegant en fris.

Net als de twee wijnen uit Los Chacayes worden druiven handmatig geoogst, streng geselecteerd en vergist op betonnen vaten. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder op beton. Deze wijn laat het intens fruitige, geconcentreerde karakter van de Malbec zien. Tonen van rijp rood fruit en sappige rode en zwarte kersen worden omhuld met fluweelzachte tannines en een bijna zoete rijpheid. Subtiele zuren zorgen voor een mooie balans.

De Malbec is de nationale trots van Argentinië. Met het ‘Aventura’-project is Kaiken op zoek gegaan naar de ultieme plek in het Andesgebergte om de eigenschappen van deze druif zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen. De drie wijnen komen van drie verschillende plekken met ieder hun eigen, unieke microklimaat en bodem, die duidelijke verschillen in het karakter van de wijn laten zien.

James Suckling – 94 punten (2019)

Top100 Value Wines 2021 (#44) – “Kaiken Aventura Valle de Canota, presents unique aromas of cement, blackberry, sweet tobacco and basil follow through to a full body, together with black-olive and dried-flower flavors. Creamy, polished tannins and a pretty finish. Lovely texture. So unique. Vegan. Drink or hold” James Suckling

  • Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota valt onder de categorie Rode wijn.
  • De wijn komt uit Argentinië en de regio is Mendoza.
  • De prijs van een fles Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota is €19.95.
  • De bezorgtijd is gemiddeld 1 dag(en).

Waarom bestellen bij Wijny?

  • Bestel je Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota voor 14:00 uur? Dan heb je het morgen al in huis.
  • Wijny heeft een groot assortiment.
  • Bestel je voor meer dan €50.00 euro aan Kaiken Aventura Malbec Valle de Canota, dan wordt het gratis thuisbezorgd.
  • Wijny heeft een ruim aanbod met exclusieve wijnen die je alleen bij Wijny kunt bestellen.