Categorieën
Wijny

Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto aanbieding

€8.95

Meer weten over deze wijn?
Wil je Neropasso Rosso IGT Veneto kopen? Deze heerlijke Rode wijn uit Italië is een echte aanrader! Neropasso Rosso IGT Veneto is van het merk Biscardo Vini en heeft een inhoud van 750ml.

Meer over Neropasso Rosso IGT Veneto

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische “appassimento” methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
 
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
 
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
  • Neropasso Rosso IGT Veneto valt onder de categorie Rode wijn.
  • De wijn komt uit Italië en de regio is Veneto.
  • De prijs van een fles Neropasso Rosso IGT Veneto is €8.95.
  • De bezorgtijd is gemiddeld 1 dag(en).

Waarom bestellen bij Wijny?

  • Bestel je Neropasso Rosso IGT Veneto voor 14:00 uur? Dan heb je het morgen al in huis.
  • Wijny heeft een groot assortiment.
  • Bestel je voor meer dan €50.00 euro aan Neropasso Rosso IGT Veneto, dan wordt het gratis thuisbezorgd.
  • Wijny heeft een ruim aanbod met exclusieve wijnen die je alleen bij Wijny kunt bestellen.